lunes, 30 de mayo de 2011

El Club Esportiu Vilanova impulsa el desenvolupament comunitari a Guatemala a traves de l’esport

NOTA DE PREMSA


El Club Esportiu Vilanova impulsa el desenvolupament comunitari a Guatemala a traves de l’esport

L’esportiu ha signat un conveni amb institucions i la Federació Nacional de Vòlei, de Guatemala per a impulsar el voleibol femení i el desenvolupament de les famílies


Per tal de seguir desenvolupant el projecte SPORT AID i el pla d’acció 2011, que te prioritàriament els objectius de:

• Millorar les condicions de vida de les nenes i els nens, a traves de l’esport, amb actuacions en els àmbits de la salut, la higiene, alimentació, formació i prevenció de la SIDA; i també incidint en la formació i capacitació de mares, pares, i entorn familiar, per a millorar la situació econòmica, social i laboral de les famílies.

• Promoure i potenciar l’accés de les noies i les joves a l’esport, i de les dones en general, als llocs de gestió i decisió.

El Club Esportiu Vilanova va realitzar una visita de deu dies al Departament de Zacapa (Guatemala) , seu de la Escuela Municipal de Deportes del municipi de Zacapa amb els objectius específics de:

• Fer el seguiment i consolidació del projecte en general

• Signar el conveni de col•laboració fins al 2013.

• Consolidar la relació personal, institucional i tècnica entre totes les parts implicades.

• Iniciar les tasques de promoció de l’esport femení.

• Iniciar la promoció del voleibol a nivell escolar.

• Potenciar la capacitació de les mares de família de l’Escola esportiva.

D’acord amb aquests objectius i amb l’esmentat Pla d’Acció 2011, es va realitzar un programa d’activitats i un calendari que va recollir totes les accions dutes a terme durant l’estada.

En resum les principals accions realitzades van ser:

• les reunions de treball i coordinació, tant institucionals com tècniques;

• els tallers d’iniciació al voleibol, amb 5 grups de 30 nenes corresponents a tres centres escolars, i

• l’activitat final conjunta amb les 150 nenes al poliesportiu de Zacapa;

• el seguiment al taller de formació de 39 mares en cuina; que finalitzarà amb la constitució d’una empresa de menjars.

• la signatura del conveni fins al 2013, amb la important incorporació al mateix, a més de la mancomunidad, l’escola esportiva municipal (Ajuntament de Zacapa), Academia Deportiva Mesi Nculu de Guinea i CEVG, de la Federació Nacional de Voleibol de Guatemala;

• les activitats de formació com la taula rodona d’esport formatiu i el taller de psicopedagogia.

L’expedició vilanovina, formada pels tècnics del CEVG, Enric Garriga (coordinador del projecte) i Laura Comàs (tècnica de la secció de volei), es completà amb el sr.Genaro Mesi, director de l’Academia Deportiva i Cultural d’Ebebyin a Guinea Equatorial.

La visita, extraordinàriament positiva, va servir a més de consolidar el projecte, per a fer un pas endavant amb la incorporació de nous agents com la Federació de Vòlei, el Ministeri d’Educació i la participació d’altres com l’Escola d’Educació Fisica, les oficines de la Dona, etc. la qual cosa li dona al projecte una base molt més solida i unes grans perspectives de creixement, especialment en els aspectes socials i de gènere, que eren el gran objectiu d’aquest desplaçament.

El projecte SPORT AID, impulsat pel Club Esportiu Vilanova te els seus àmbits de treball a Guatemala i a Guinea, i es finança bàsicament a partir de les aportacions del Club, amb les quotes de socis i de les activitats com la Cursa Popular.

El projecte SPORT AID continuarà el seu treball, de desenvolupament al sud i de sensibilització al nord, amb més implicació de la massa social i amb la posada en marxa d’un programa de relació directe entre les joves esportistes de l’escola de Roquetes i les de Sant Cristobal a Guatemala i un programa de divulgació general del projecte a la ciutat i a la comarca.

Vilanova i la Geltrú 30 maig del 2011

nota de prensa en castellano

No hay comentarios:

Publicar un comentario